Flimmernet

din lokale medieleverandør i Havdrup

Sådan sikrer du dig optimale kabel-tv signaler

Det kan betale sig at lave dine hjemmeinstallationer ordentligt. Alt for mange bruger dårlige stik, forkerte samlinger og dele signalet til for mange tv uden en forstærker. I denne artikel vil vi gennemgå nogle af de almindeligste årsager til dårlig signalkvalitet og anbefale det rigtige udstyr, så du sikrer dig det mest optimale signal. Med digitale signaler er signalkvalitet faktisk vigtigere end nogensinde. Med analoge signaler vil du opleve at signalet stadig kan ses med ringe signal, men har du ikke et godt signal med digital tuner, så fryser billedet og der kommer lydudfald.

Der er mange støjkilder i det moderne hjem. Trådløse telefoner, trådløst hjemmenetværk osv. Derfor er det også vigtigt at denne støj ikke kommer ind og forstyrrer dine kabel-tv signaler. For at sikre dig i mod både forstyrrelse og tab af signal bør du sikre dig at din installation er HF-tæt. Men lad os se på de almindeligste problemer i denne forbindelse.

Har du et  kabler monteret med stik med plastikhætte som på dette billede? Hvis du har så vil vi anbefale dig at skifte sådanne stik ud. Stik med plastikhætte er de dårligste man kan få når man taler om HF-tæthed.

Vi vil anbefale, at du i stedet benytter dig af kvalitetsstikkene fra firmaet Televes. På disse afisoleres kablet og føres ind i stikket. Herefter er det blot at skrue det fast med de to skruer.

Der findes også hf-tætte metalstik, hvor stikket nærmest skrues på kablet, disse har vi dog ikke nær så god erfaring med. Endelig er det mest oplagte måske at købe færdigstøbte kabler mellem vægdåse og TV. Her er der monteret stik men det skal selvfølgelig stadig være et holdbart kvalitetskabel og hf-tæt for at det kan anbefales.
Det er ikke kun i stik dit signal er sårbart. Har du en ældre installation med gamle kabler så kan disse være uskærmet mod støj. Et ordentligt coax kabel (75 Ohm) har i dag dobbelt skærm. Bliver kablerne meget klemt eller har meget skarpe buk så kan det også have indvirkning på kablets evner til at levere signalet ordentligt. Så forsøg at undgå dette.

Det sikre valg indenfor antennekabler er DG2-3ZH, der også er med på det godkendte liste hos YouSee.

Det er aldrig optimalt at lave samlinger af kabler, men kan det ikke undgås så er det vigtigt at det gøres korrekt. Igen er det vigtigt med en hf-tæt samling.

Købe endelig ikke de samlestik med plastikkapper. De er ikke gode nok.

Skal du lave en samling korrekt så benyt F-stik og et F-Stik samleled som vist på billedet.

Du bør ikke dele med en af de billige antennefordelere som denne.

I stedet bør du anvende en kvalitetssplitter. Vi anbefaler mærket Comega (BSE 02) for bedste kvalitet.

Kilde digitalt.tv

Sådan sikrer du dig optimale kabel-tv signaler

Flimmernet • 29. juni 2021


Previous Post

Next Post